2024-05-24

Solen skiner på Räck-Eriks Glänta! 

Byggnadsställningarna är nedmonterade vid A-husen och den vackra tegelfasaden träder fram. 

Nyfiken på att se mer? Se planlösning och fler bilder här.

2024-04-26

Byggnationen av lägenheterna på Räck-Eriks Glänta pågår och följer tidsplanen. Det innebär att vi har slutbesiktning i slutet av året och inflyttning i början av 2025.

Det har gått lång tid sedan vi öppnade upp för att göra en intresseanmälan till våra hyreslägenheter och vi har gjort ett utskick via mejl till dig som gjort en intresseanmälan före 2024-04-25. I utskicket önskar vi att du bekräftar om du är fortsatt intresserad av en hyreslägenhet i våra nya hus och vilken storlek du helst vill ha. Är du inte intresserad vill vi ändå att du skickar in svar, så att vi kan stryka dig från vår lista.

Vi ber dig att svara senast den ­10 maj.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Felix Andersson, felix.andersson@eab.se

2024-04-23

Våren är här och även om den bjuder på ett ombytligt väder så går vi definitivt mot ljusare tider. Byggnationen av lägenheterna på Räck-Eriks Glänta pågår och följer tidsplanen, fina balkongvyer och härligt ljusinsläpp.

2024-04-15

Läs om Hållbar bostadsproduktion - vår byggnation på Räck-Eriks Glänta i Smålandsstenar omskrivs i två magasin. Trevlig läsning!

Jubileumsmagasinet, s. 18-19 https://www.gislaved.se/downlo...

Grönt Samhällsbyggande, s. 98-99 https://issuu.com/b2bnyheter.s...

2024-02-28

Bygget av det nya bostadsområdet på Avenboksgatan här i Smålandsstenar går i full fart! Det är spännande att se de nya hemmen växa fram. På ett av husen muras just nu tegelfasaden, takplåten läggs och fönster sätts in. Den första altandörren är på plats och det kommer att bli ett härligt ljusinsläpp i lägenheterna. 

- Resning av stommarna har gått bra trots vintervädret och vi ligger i fas enligt huvudtidsplanen, nästa steg efter nuvarande takarbete blir betonghusens ytterväggar, berättar MTAs platschef Emil Olsson.

2023-12-20

Byggnationen av det nya bostadsområdet Räck-Eriks Glänta på Avenboksgatan här i Smålandsstenar fortskrider och MTA Bygg & Anläggning jobbar på för fullt.

De första två husen byggs parallellt och nu börjar redan det andra våningsplanet att ta form. Bottenplattor för resterande lägenhetshus håller nu på att gjutas.

- Det är otroligt spännande att se byggnationen pågå och att verkligen kunna se husen växa fram. Vi följer arbetet med stor glädje och förväntan, och räknar med att lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning i början av 2025, säger Pelle.

2023-11-22
Byggnationen av våra lägenheter på Avenboksgatan är i full gång. Bottenplattan är gjuten i första husetappen och nu är det dags för stommarna. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och bygga nya, fina hem i Smålandsstenar. En ort där vi har vårt hjärta och som vi tror mycket på inför framtiden.

2023-06-02
Idag togs det första spadtaget till EAB Properties nya bostadsområde, kallat ”Räck-Eriks Glänta”, på Avenboksgatan i Smålandsstenar. Ett spadtag med ett stort symboliskt värde. Här ska 43 nya, vackra hem skapas, samtidigt som det också blir en fortsättning på en historia som tar sin början redan 1956. Spadtaget är också en symbol för att EAB ser en ljus framtid för Smålandsstenar. Intresset från allmänheten har visat sig vara mycket stort.

”Räck-Eriks Glänta”
Bostäderna på Avenboksgatan, kallat ”Räck-Eriks Glänta”, består av 43 hyreslägenheter fördelade på 2:or, 3:or och 4,5:or. Byggarbetet kommer att pågå under 2023 och 2024, med beräknad inflyttning i början av 2025.

Per-Åke Andersson, VD och delägare EAB
”Det känns helt rätt att i dessa lite tuffare tider på byggmarknaden kunna starta ett byggprojekt och därmed förmedla framtidstro, både generellt och för våra invånare i Smålandsstenar. Vi har fått väldigt positiv respons för vår satsning och intresset för att hyra våra bostäder är mycket stort.”

Maya Iwdal, arkitekt Dreem Arkitekter, Göteborg
”Vårt uppdrag var att rita bostäder som skulle kunna byggas på ett hållbart sätt, från material till uppvärmning och drift. Det fanns också en tydlig önskan om att befintliga grönytor och skogspartier skulle bevaras i så stor utsträckning som möjligt. Utformningen av bostäderna skulle smälta in på ett naturligt sätt, i takt och ton med omgivningen.”

En plats vald med omsorg
I omgivningen, bara 700 meter från den plats där EAB Properties nu bygger nya hem, ligger den plats som EABs grundare Erik Andersson och hans fru Alice valde att sätta bo 1956. En villa där han i källaren tillverkade sina första smidesräcken, som snabbt blev flera och ledde dels till hans smeknamn ”Räck-Erik”, men också utgjorde grunden till det aktiebolag han startade 1957.

Generösa gemensamhetsytor
MTA är huvudentreprenör för byggprojektet och har varit en samarbetspartner till EAB under många år.

Loffe Malmberg, arbetschef MTA
”Det här är fantastiskt fina lägenheter där arkitekten varit mycket lyhörd och gjort bostäder väl anpassade till området. Förutom genomtänkt och smakfull interiör och exteriör, är det unikt att man satsat så mycket på gemensamhetsytor och ett specifikt gemensamhetshus. Många gånger sparar man in på den här typen av ytor, då det för ett fastighetsbolaget egentligen inte ger några intäkter. EAB har tydligt visat att man vill skapa en trivsam och trygg boendemiljö, där det ges möjlighet att träffas och umgås. Ett bevis för att man känner omsorg för sina kommande hyresgäster.”

”Vi känner oss väldigt stolta över att ha blivit utvalda att bygga dessa bostäder åt EAB. EAB har hjälpt oss på MTA många gånger. Nu är det vår tur att hjälpa EAB. Det har varit, och är, väldigt roligt att driva ett projekt där både ägare och arkitekter är så engagerade i alla detaljer.”

Visualiseringar: Dreem Arkitekter, Göteborg

För ev frågor eller mer information kontakta:
Per-Åke Andersson, EAB, 070-626 54 00

För bildmaterial kontakta:

Cecilia Losvik, EAB, cecilia.losvik@eab.se, 076-116 09 75

OM EAB PROPERTIES
EAB Properties AB är ett nystartat fastighetsbolag som ska utveckla, äga och förvalta attraktiva bostäder utifrån ledorden hållbara material, beprövade byggmetoder och genomgående hög kvalitetsnivå. EAB Properties AB hör till den familjeägda bolagsgruppen EAB Group, där även EAB AB och EAB Development AB ingår.